De betekenis van kunstgras revitalisatie

Kunstgras wordt veelal gebruikt bij sportclubs zoals voetbalverenigingen, tennis verenigingen en hockeyclubs. Het is tegenwoordig ook een trend om kunstgras in de tuin rondom de woning te laten leggen. Kunstgras heeft verschillende voordelen. Het is bijvoorbeeld altijd groen, het hoeft niet gemaaid te worden, er groeit geen onkruid tussen en het blijft egaal. Het is wel van belang dat kunstgras goed verzorgd wordt om de kwaliteit van het gras te behouden. Na verloop van tijd wordt kunstgras ouder en kan het slijten. Dan is het aan te raden om het kunstgras te laten revitaliseren.

Revitaliseren

In eerste instantie moet het kunstgras schoon gehouden worden. Dit betekent dat bladeren en andere rommel regelmatig verwijderd moet worden. Door revitalisatie kan de levensduur van het kunstgras worden verlengd. Dit geldt voor kunstgrasvelden in de tuin en kunstgras dat voor sport wordt gebruikt. Door het gras te revitaliseren kan het gras wel 3 tot 5 jaar langer gebruikt worden. Helemaal als er veel gebruik wordt gemaakt van kunstgras voor bijvoorbeeld sport, dan is dit financieel gezien een aantrekkelijke oplossing.

Hoe gaat revitalisatie in zijn werk?

Om te beginnen wordt het kunstgras is grondig gereinigd. De rubberen korrels, als deze nog gebruikt worden, of het zand wordt opnieuw aangebracht op het kunstgras. Het oude zand wordt eerst met perslucht onder hoge druk uit het kunstgras geblazen en op één hoop gelegd voordat er nieuw zand wordt gestrooid. Dit kan ook met rubberen korrels zo gedaan worden. Door deze behandeling wordt het kunstgras weer begaanbaar en kan het kunstgras weer een aantal jaren gebruikt worden.

Reparaties

Als er beschadigingen in het kunstgras zijn ontstaan door veelvuldig gebruik of door andere oorzaken dan kan dit worden gerepareerd. Plekken die versleten of beschadigd zijn kunnen na de revitalisatie, als dit niet geholpen heeft, worden gerepareerd. Het versleten stuk wordt dan uit de grasmat verwijderd en er wordt een nieuw stuk van dezelfde kwaliteit als de rest van het kunstgras gazon voor in de plaats gelegd. Door de revitalisatie en de reparaties kunnen kunstgrasvelden weer als nieuw aanvoelen en ogen. Dit is zeker te merken als het gras wordt gebruikt om op te sporten.