Het leukste buitenspeelgoed voor dit voorjaar

De klok is dit weekend een uur vooruitgegaan, dus dat betekent dat het weer ook weer vooruit zou moeten gaan. Hoog tijd voor de kinderen dus om lekker buiten te spelen. Baby’s kunnen zich al uren vermaken met een rammelaar, maar geef een kleuter een rammelaar en hij staat na twee minuten voor je neus met het bericht dat ie zich verveelt. Kleuters hebben iets meer stimulatie nodig om zich te kunnen vermaken. We bespreken vandaag daarom het leukste buitenspeelgoed voor dit voorjaar.

Zand- en watertafel

Peuters en kleuters zijn dol op deze stoere, kleine tafels. Ze zijn een prachtige toevoeging aan een achtertuin, vooral als je maar een kleine ruimte of een balkon hebt om buiten te spelen. Zand- en watertafels houden rommelig spelen enigszins beperkt en geven kinderen een plek om te genieten van de zintuiglijke ervaring van het spelen met water en misschien mengen in vuil of zand.

Apentoren

Dit klimspeelgoed voor peuters (het speelgoed is geschikt voor kinderen van twee tot tien jaar) is gemaakt van lichtgewicht plastic buizen die in elkaar gerijpen met zelf borgende veren. Ouders zeggen dat hun actieve kinderen dol zijn op dit speeltje voor het beklimmen en het maken van forten. Het kan buiten op een gazon worden gebruikt, of als je het binnenshuis gebruikt, kwam een moeder met het geniale idee om een ballenbak onder de toren te plaatsen waar haar kinderen dol op waren.

Uitkijktoren met glijbaan

Wat ik leuk vind aan dit houten buitenspeelgoed is dat peuters plezier kunnen hebben door te klimmen en te glijden, maar ze kunnen het dek ook gebruiken als een speelhuis, waardoor het meerdere speelmogelijkheden biedt. Dit buitenspeelgoed wordt aanbevolen voor de leeftijd van achttien maanden tot vijf jaar. De maximale gewichtsaanbeveling is vijftig kilo, dus kleinere kinderen zullen er lang mee kunnen spelen.